Zou je ADD kunnen hebben?

LTO3

Dat we vandaag de dag steeds meer afleidingen hebben tijdens werk, school en privé situaties is waarschijnlijk wel duidelijk voor de meeste mensen. Er zijn namelijk steeds meer mensen die moeite hebben om hun focus vast te houden. Best wel vervelend natuurlijk, want op je werk en op school moet je jouw koppie erbij houden.

LTO3Zeker ook voor kinderen is het belangrijk om tijdens school goed op te letten en goede cijfers te halen. Want met veel afleiding kunnen de schoolprestaties er zomaar onder lijden en dat kan grote gevolgen hebben voor de rest van de toekomst van het kind.

Maar dit is natuurlijk niet alleen bij kinderen het geval, ook volwassenen moeten presteren op het werk. Slechte prestaties kunnen je een baan kosten en ze zorgen zeker niet voor die promotie waar je al zo lang op wacht. Misschien is LTO3 een optie, Lto3 kopen kan hier.

Wat is ADD?

Misschien heb je wel eens van ADD gehoord, het is een versie van ADHD alleen dan zonder de H die staat voor hyperactiviteit. We hebben allemaal wel eens een kind gezien met ADHD, dat helemaal door het dolle heen was. Bij ADD is het vergelijkbaar met dat, het is dan echter niet aan de buitenkant zichtbaar. Het speelt zich meer af in het hoofd. ADD staat overigens voor Attention Deficit Disorder. Vrij vertaald wil dit zeggen dat mensen met deze aandoening hun aandacht er niet bij kunnen houden. Ze zijn bijvoorbeeld snel afgeleid op het werk of op school en hier kunnen de prestaties dus onder lijden.

Wat is er aan te doen?

Het nadeel met ADD is dat het best wel lastig is om vast te stellen. Als je daadwerkelijk veel last hebt hiervan en snel afgeleid bent, dan wil dat nog niet automatisch zeggen dat je ook daadwerkelijk ADD hebt. Hiervoor moet je een traject in met een psycholoog en psychiater die dan uiteindelijk een diagnose kan stellen. Dit gaat overigens allemaal op basis van vragen, er zijn geen bloedtesten of iets dergelijks waarmee dit is aan te tonen.

Zodra je de diagnose hebt, is het mogelijk om medicatie te nemen. Ook zijn er mensen die hun symptomen proberen te bestrijden met bijvoorbeeld het aanpassen van hun eetpatronen (bepaalde voedingsmiddelen uitsluiten etc.) of door het nemen van natuurlijke supplementen zoals LTO3. Mocht je vermoeden dat je wel eens ADD zou kunnen hebben is het altijd belangrijk om dit met je huisarts te bespreken. We geven in dit artikel geen medisch advies.