Meer focus tijdens je werk of in de schoolbanken

Denk jij wel eens na over de ontwikkelingen die we als samenleving hebben doorgemaakt in de afgelopen 10 jaar? Er is veel gebeurd in deze periode. We gaan daar vandaag eens even bij stil staan en terugblikken op deze periode.

Een jaar of 10 geleden was het nog heel gebruikelijk om iemand te bellen. Dat is vandaag de dag wel anders. De meeste mensen sturen liever een appje via 1 van de bekende chat apps of via sociale media. Het is heel gebruikelijk om zaken via de app te regelen en mensen verwachten eigenlijk ook wel snel een reactie terug.

Deze ontwikkelingen zijn op technologisch vlak natuurlijk geweldig. Er is heel veel ontwikkeling geweest en daar mogen we best trots op zijn. Maar het heeft niet alleen maar goede kanten. Want door deze chat apps is er wel meer druk om mensen komen te staan. Ook kan de mobiele telefoon en alle meldingen die erop verschijnen zorgen voor veel afleiding, bijvoorbeeld in het klaslokaal of tijdens het werk.

Afleiding ligt op de loer

Wanneer je op het werk of op school bezig bent met het uitvoeren van bepaalde taken of opdrachten, dan is het belangrijk om je focus te behouden. Maar in de huidige tijdsgeest ligt afleiding op de loer. Op het werk stoomt je e-mail inbox vol en de telefoon gaat de hele tijd. Daarnaast heb je ook nog eens je mobiele telefoon die allerlei meldingen stuurt. In de schoolbanken is het wellicht iets rustiger als op het werk, maar als je niet oppast ben je constant met je mobiele telefoon bezig om contact te onderhouden met vrienden, kennissen en studiegenoten. Dit alles kan ervoor zorgen dat je veel stress ervaart en dat je prestaties er ook niet beter op worden.

Er zijn mensen die baad hebben bij het drinken van extra koffie voor meer focus, maar ook aan een supplement als LTO3 wordt het verbeteren van de concentratie toegeschreven. Op het internet zijn er vele Lto3 ervaringen te vinden van mensen die baad hebben gehad bij het middel. Een supplement kan mogelijk bijdragen, maar het is ook goed om eens te gaan kijken naar je eigen gedrag. Want je kunt dan wel afgeleid raken van je mobiele telefoon en e-mail, maar wellicht kun je ook een aantal tijdstippen per dag inbouwen waarop je hiernaar kijkt.