Vet verliezen en spiermassa opbouwen

koolhydraatarm dieet

Als je al een keer in de sportschool bent geweest dan zal je zien dat de meeste mensen bezig zijn met het opbouwen van spiermassa. Nu is het alleen wel zo dat deze spieren niet te zien zijn als er een laagje vet overheen zit.

koolhydraatarm dieetDit is dan ook de reden dat je op hetzelfde moment vet zou moeten verliezen en spieren aan zou moeten komen. Hieronder laten wij je het belang zien van het verliezen van vet en het opbouwen van spieren. Wist je trouwens dat een koolhydraatarm dieet is niet nodig voor vetverlies? Veel mensen hebben hier geen idee van.

Iedereen heeft de spieren al zitten

De perfecte six-pack is geen mythe. In feite ben je er zelf al een bezitter van, hij zit alleen verstopt onder het buikvet. En omdat je op bepaalde gebieden te maken hebt met een dikke laag vet zal je aan de slag moeten om vet te verliezen wil je echte blokken krijgen. Het magische getal is 10% om je buikspieren te laten zien.

Er talloze gezondheidsvoordelen verbonden aan het verlagen van je lichaamsvetpercentage. Ten eerste is het zo dat je hierdoor langer kunt leven. Hoe hoger je lichaamsvetpercentage, hoe lager jouw levensverwachting. Overgewicht of obesitas verhoogt de kans om te sterven aan hart- en vaatziekten, diabetes of kanker aanzienlijk. Maar afvallen helpt je niet alleen om langer te leven, het helpt u ook om meer plezier te halen uit het leven. Meerdere studies hebben aangetoond dat gewichtsverlies je humeur en je zelfbeeld verhoogt. Daarnaast kan het je libido en je seksleven verbeteren.